Cabaran resipi-resipi yang perlu dihabiskan...

Kek Paun Karamel Pisang

Kek Epal Crumble

Kek Coklat

Kek Chiffon Yogurt

Kek Chiffon Coklat

Kek Keju Oreo

Kek Gulung Coklat

Tiramisu Dalam Cawan

Mufin Coklat

Mufin Coklat Pisang

Mufin Coklat Kopi

Mufin Vanila Cip Coklat

Brownies Krim Keju

Tart Keju Oren

Kek Paun Yogurt Pisang

Biscotti Kacang Gajus Berperisa Kopi

Biscotti Badam

Florentines

Snow Ball

Biskut Madu

Biskut Oatmeal

Biskut Coco Crumble

Parmesan Stick

Madeleine

Financier


Cabaran resipi #1: Kek Paun Karamel Pisang

Wednesday, February 29, 2012

Muffin Coklat Kopi

adunan ni cukup 5 bekas je....
kira ok lah sbb kitorg yg nak mkn pun 3 org je...
rasa....boleh tahan....mcm namanye gak
rasa coklat n kopi...
tekstur lembut...wet-wet sikit...
rating 3/5 lah...(chewah!kasi rating sendiri...sendiri buat,sendiri rate =P)

Wednesday, February 15, 2012

Kek Chiffon Yogurt

buat kek ni dah lama...
tapi baru skrg ada masa untuk upload...
tak dapat makan semua pun kek ni sebab masa tu tetiba mamasue kene replacekan bos pegi bengkel kat Pahang...
so kek tu mamasue tinggalkan gitu je 
dapat la merasa...nak lagi, buat je lagi...senang je pon...rajin dgn malas je =P




mamasue rasa,sedap gak kalau kite buat 2 lapis kek ni, kite letak jem kt tengah2...pastu kite taburkan sugar ising kt atas....

taste nya not bad, kek nya pun very light...blh la try...tp mamasue ni mcm biasa lah...tak bawak plak resipinya..
klu tak blh salin kt sini...next time lah...=P